Blog

Meevaller voor alle Amsterdammers

Meevaller voor alle Amsterdammers

De gemeente Amsterdam gaat de lasten voor haar bewoners op een aantal punten verlagen. Zo wordt het tarief voor rioolheffing voor bewoners verlaagd met €22,50, terwijl groot gebruikers meer gaan betalen. Dit geldt ook voor het drinkwatertarief dat voor bewoners met 4% wordt verlaagd. Het college kiest met het nieuwe rioolheffing-tarief voor het principe de gebruiker betaalt, met als doel spaarzamer watergebruik, lastenverlichting en een stad die duurzaam is.

Om Amsterdam leefbaar te houden nu economie en toerisme blijven groeien, gaat men meer onderhoud aan openbare ruimtes plegen en zullen er 300 (gratis) watertappunten door de hele stad worden geplaatst.

 

ambtenaar

 

Amsterdam gaat gebruik maken van de verschillende tarieven. Zo wordt een bewoner die onder normale omstandigheden minder dan 300 m3 gebruikt, aangemerkt als een klein gebruiker. Op dit moment betaalt hij €150,90, maar dit gaat naar €128,40 per jaar (een daling van 15%). Horeca, hotels en industrie (denk aan wasstraten) worden aangemerkt als (middel) groot gebruikers en de tarieven voor deze gebruikers worden €376,32 bij verbruik van meer dan 300 m3. De groot gebruiker verbruikt meer dan 5000 m3 en in deze categorie wordt het tarief €4.712,-. Onderscheid in tarieven voor klein en groot verbruikers  is al langer gebruikelijk in steden als Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.