Blog

Een veilige kopie van identiteitsbewijs

Een veilige kopie van identiteitsbewijs

‘Mag ik uw paspoort of rijbewijs even om een kopietje te maken?’ Het is een vaak gestelde vraag bij het inchecken in een hotel of bij het huren van een auto. Geef je identiteitsbewijs echter niet zomaar af. Met de gegevens op je ID-bewijs, zoals je naam, geboortedatum en burgerservicenummer (BSN-nummer) is het voor criminelen erg makkelijk om identiteitsfraude te plegen. Zorg dus voor een veilige kopie van je ID waarmee je niet meer persoonlijke informatie afstaat dan strikt noodzakelijk.

Kopie ID-app downloaden

Identiteitsfraude plegen wordt moeilijker als je je identiteit beter beschermt. Om je hierbij te helpen heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de KopieID-app ontwikkeld, waarbij je met je smartphone gemakkelijk een veilige kopie van je identiteitsbewijs kunt maken door het BSN-nummer (burgerservicenummer) door te strepen en een watermerk over de kopie heen te zetten met daarin het doel en de datum van de kopie.

 

1 Comment

  1. Marie de Jonge

    Goed om te weten dat ik mijn BSN-nummer het beste kan afschermen. Ik wist niet dat er zo gemakkelijk fraude kan worden gepleegd door derden. Ik ga hier in het vervolg op letten. Met name in hotels of bij het maken van reserveringen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.