Blog

Veilige website herkennen

Veilige website herkennen

In een eerdere blog schreef ik dat DOE HET ZELF verhuren het Certificaat van Thuiswinkel Waarborg had verkregen en wat hiervan de voordelen zijn voor de klant
(https://www.doehetzelfverhuren.nl/blog/). Een veilige website is enorm belangrijk voor thuiswinkel.org en daarom worden leden verplicht allemaal een veilige website hebben. Met zo’n veilige website wordt het voor internet criminelen veel moeilijker om je gegevens te stelen, want die zijn veilig opgeslagen.

Hoe herken je een beveiligde website?
Een beveiligde website kun je herkennen aan de adresbalk boven in je scherm (url balk). Bij DOE HET ZELF verhuren zie jeSchermafbeelding 2016-01-05 om 14.40.39

en hierbij vallen 3 dingen op: het slotje, er staat https (de s is van Secure) in plaats van http en dit alles is groen.

Veilig internetten begint uiteraard bij je zelf, gebruik goede wachtwoorden, beveilig je computer, doe geen bankzaken op plaatsen waar een openbaar wifi netwerk is en koop alleen online van beveiligde websites, je weet nu hoe je die kunt herkennen.

Ook Google wil meer veiligheid op het web creëeren en gaan daarom website-eigenaren aanmoedigen om ook over te stappen op https. Google gaat een hogere prioriteit geven aan websites met een https dan aan websites met standaard http. Google wil zo meer voorrang verlenen aan deze veilige websites en dit zal op termijn ook te merken zijn in de zoekresultaten van Google.